Tajemství

14.10.2015 09:13

 

Let MH17 ?

Dnes jsou média  plná případu letecké havárie civilního dopravního letadla Malajských aerolinií nad východní Ukrajinou v roce 2014  

Úmysl či nehodu by mohli Světu sdělit svědci  kteří vědí ale nepoví neboť je to znemožněno povinností mlčenlivosti a hrozbou fyzické likvidace. Výslechy na polygrafu leteckého dispečerů nebyly  a  nebudou stejně jako  pilotů  a obsluh protileteckých zbraní v inkriminovaném prostoru cirka 300 km2. 

Propagandisté a placení dezinformátoři vypustili mlhový  sondážní oblak "patové situace" o výsledcích vyšetřování. Mne zaujalo , vyjádření jednoho ze zasvěcených : Německý advokát Elmar Giemulla zastupující zájmy tří rodin, jejichž příbuzní byli zabiti při leteckém neštěstí malajsijského boeingu letu MH17, se velmi hlasitě vyjádřil k celému případu.

"Mám silné podezření, že nizozemští vyšetřovatelé vedou celý případ do patové situace a o vážné soudní řízení nebyl moc velký zájem.
Informace, které se objevily na veřejnosti jsou vágní a to je jistě podezřelé.
Ve složení Mezinárodní komise k vyšetření havárie MH17 jsou i Ukrajinci,  je zde například zástupce speciální služby Ukrajiny.
Svědčí to potom o nezávislé komisi?
Většina dokumentů, obsah černých skříněk,  vše se drží v tajnosti, " řekl v rozhovoru Giemulla pro Freelance Bureau.

Předběžná zpráva o vyšetřování příčin katastrofy je zúžena na jednu větu: "Na nebi nad východní Ukrajinou, je něco s letadlem v nepořádku."

"Děkuji vám moc! Je to smysluplné!," řekl rozzlobený Elmar Giemulla," já, upřímně řečeno, jsem nečekal že závěrečná zpráva přinese zázraky.
Nepište žádné nesmysly, Ukrajina stojí Evropskou unii spoustu peněz, zaplaťte z těchto peněz náhradu pozůstalým obětí katastrofy. 

Důležité je, že Ukrajina nesplnila své povinnosti v leteckém prostoru)* 

Jménem svých klientů Gimulla proti Ukrajině navrhuje mnohamilionové soudní spory, protože Kyjev stále nese zodpovědnost za havárii.
"Na východní Ukrajině byly letecké střety, to bylo známé. A asi týden před katastrofou s MH17 se značně zintenzivnily.
Samozřejmě, že sestřelení mohl teoreticky způsobit kdokoliv:  Putin, Porošenko, separatisté.
Ale jak lze žalovat rebely? Oni nejsou součástí mezinárodního práva, nebyly s nimi podepsány žádné úmluvy o civilním letectví a nemohou nést odpovědnost.
Můžete obvinit Putina za vše, ukázat ho jako viníka, ale promiňte, kdo ho bude trestat? A jak?
Ale s Ukrajinou, je situace velmi jasná.
V oblasti havárie je suverénní stát Ukrajina.  A pak musí být tato země zodpovědná za tuto oblast na zemi i ve vzduchu.
Podle norem mezinárodního práva a mezinárodních dohod, které zajišťují bezpečnost letů nad územím Ukrajiny, má Ukrajina povinnost zajistit bezpečnost a pokud to nelze, je nezbytné vzdušný prostor uzavřít, to je pro každého právníka jasné jako facka ".

Ukrajina neuzavřela svůj vzdušný prostor z čistě sobeckých důvodů

Každý stát dostane měsíčně sumu peněz za použití svého vzdušného prostoru. Pokud vláda uzavře vzdušný prostor, peníze, samozřejmě, přestanou téct a to může být velmi velký problém.
Kromě toho každý musí pochopit skutečnost, že uzavření vzdušného prostoru se bojí zákazníci, tj letecké společnosti.
Pokud zavřete vzdušný prostor, řekněme na tři měsíce, ještě měsíc se bude létat blízko té oblasti, která může být pro letecké společnosti bezpečná. Všechno to stojí velké množství peněz, které ztratíte, plus náklady na údržbu bezpečnostních systémů.
Za těchto okolností uzavření vzdušného prostoru by se mělo zdát samozřejmým řešením.
To je hlavní důvod a proto trvám na multi-miliónové  kompenzaci, jednoho milionu euro na jednu rodinu, to je velmi rozumné, a vytvoříme tím i zásadní precedens.

Viníka by bylo snadné identifikovat

Navíc se domnívám, že viníka by bylo velmi snadné identifikovat, kdyby Američané uvolnili snímky ze svých satelitů.
Před cca 3 týdny Američané uvolnili snímky ze svých špionážních družic, které ukazovaly v HD rozlišení soustřeďování ruských letadel na základně v Syrii, nežli Rusové začali svou leteckou ofenzivu proti teroristům.
Kdyby Američané své snímky z Ukrajiny v době katastrofy dali k dispozici, odkud byl vystřelena raketa BUK, pak by bylo snadné viníka identifikovat.
Proč tak nečinili je vcelku jasné.
Byla by to politická katastrofa pro vládu v Kyjevě.


I odvěká zásada při nedostatku informací Qui prodest / komu to prospělo  od samého počátku odvrací vznesené obvinění Ruska které se dočkalo Kyjevem požadovaných ekonomických sankcí a zvýšení finanční a vojenské podpory Západem.

)* To je přijatelné i pro Rusko a proto své trumfy si nechají pro sebe a případ vyšumí do ztracena. Novináři čas od času vypustí nějakou kachnu a možná se dočkáme i bestselleru ale  v TV budme sledovat již další nový hit.

 

Let MH 370 ?

 

 


Jaký poklad byl na palubě Boeingu 777-200 MH 370 z Kuala Lumpuru do Pekingu, který se ztratil beze stopy 8.3.2014 a dodnes nenalezen? Mezi 239 účastníky letu bylo 20 nejnadanějších softwarových čínských inženýrů, pracujících pro americkou společnost Freescale SemiconductorLtd., Austin, Texas. 

Produktem vývoje této skupiny byl mikročip Kinesis KL-03 velikosti 1,9-2,0 mm. 

Jeho obsahem byl RAM, ROM a budíček 

Možná nejúčinnější zbraň budoucnosti. 

Tento čip dokáže ovládat na dálku drony menší než moucha, šířit po světě bakterie a nákazy, nebo řídit na dálku vozidla a přístroje. Je vhodný i pro implantaci do lidského organismu. Majitelé patentu, čtyři čínští experti, kteří z něj měli každý 20% podíl, jsou pravděpodobně po smrti. Práva přešli podle smlouvy na Freescale, která měla stejně 20% podíl. Freescale je společnost plně kontrolována investiční skupinou s kapitálem 200 miliard dolarů:   

Blackstone Group LimitedPartnership. 

Největším podílníkem v této investiční společnosti je baron Nathaniel Rothschild. 

Patent byl podán na registraci21.12.2012 a dne 11.3.2014 tj.tři dny po zmizení Boeingu MH370 byl patent schválen a práva k čipu zaregistrovány. 

V této souvislosti je mimořádně zajímavá zpráva, kterou hlavní média pravděpodobně nechají zapadnout: 

Agentura Bloomberg právě oznámila, že státní dluh Ukrajiny právě koupil - baron Rothschild, prostřednictvím své investiční společnosti Franklin Templeton. 

   

České Tajemství