S Biblí v ruce a ruksakem na zádech

15.11.2015 17:07

Moje  70 otočka kolem slunce se blíží a tak můj  projekt S Biblí v ruce a ruksakem na zádech dozrál do stadia realizace.

Papež František vyhlásil  rok 2016 jako  Mimořádné jubileum Božího milosrdentví a tak využiji mojí jubilejní pouti náhledem do posvátné knihy předků a  několik kroků ve stopách nejvzdělanějšího šlechtice  středověkých Čech Kryštofa Haranta  k místům posvátným vykonám.

Jak předesláno bude to cesta ryze duchovní a nízkonákladová, mohla by se vznešeně nazvat postní.

V ruce spolu s Biblí v  polním vydání Duchovní služby Armády ČR  reg.č. ZB1142 mám také moji credit card a iPhone s báječnými aplikacemi poutníka který je in 

Moje  zvědavost mne nedala abych nepruboval cestování  jako baťůžkář a hlavu si pročistil meditací na místech kudy kráčela historie. Cítím nutkání pokusit se pochopit chaos naší doby a toho nemůžu dosáhnouti ve vyšlapaných kolejích.  Poslouchat kdákání vyplašených slepic  bych se ničho nedobral  musím jet daleko a rozpustit svoje ego .

Bylo nebylo

 

za devatero horami a devatero řekami bylo jedno slepičí království. Slepičky pilně sbírali na louce všelikou potravu a za ochranu svého království císaři pánu snášli vajíčka. Jejich král-kohoutek, pyšný to parádník dohlížel na smír mezi nimi a ostrahu hranic jejich království. Když slepička našla nějaký pamlsek , zavolala kohoutka který si smlsnul a slepičku za odměnu ošukal.

I jednou se seběhlo to tak, že slepičky i s kohoutkem  zabloudili na dvůr císaře pána , dál  sezobli co našli a kouhotek si dál plnil své povinnosti. Tudy to bylo stále ještě podle božích pořádků až na to, že na dvůr se vybatolil mezi slepičky  následník trůnu. Kohoutek špatně vyhodnotil sitaci a na toho špunta jen o hlavu  většího jako vetřelce zaútočil. I vyběhla správkyně domácího ohně a dvora paní císařovna se sekreou usekla kohoutkovi hlavu. Mezi slepičkami začalo pozdvižení , místo svojí práce začali pobíhat a kdákat. Císař pán návštívil souseda císaře pána a  přinesl slepičkám nového krále.  I tu jejich Svět začal běžet opět podle Božích pořádků. A zazvonil zvonec a pohádky je konec. A kdepak že to království bylo?

 

Arrivederci a presto Roma.

P.S. 

Kdo má na rukou krev povražděných 129 lidí a dalších stovek zraněných z Paříže? Islámští vrazi a zrádci evropské bezpečnosti